Skip to main content

Inspiratie & geleerde lessen

Seks: Geil, Intiem of Heilig?

04 april 2023

15 maart hadden we prikkelende bijeenkomst met o.a. seks expert en activiste Wilrieke Sophia in de Tolhuistuin: ZIN! //  Seks: Geil, Intiem of Heilig. We luisterden, gingen in gesprek en deden een oefening. Bijzonder verhelderend, inspirerend en hier en daar ook helend. Hier lees je drie ontdekkingen die we deden.
1. Je Lichaam weet het al.
2. Comfort Zone of Magie?
3. Voel dat Chakra ;-).

Makkelijker te geven dan te ontvangen

07 december 2022

Jezus zei ooit: 'het is beter te geven, dan te onvangen'. En ook de wetenschap laat telkens weer zien dat we als mens hardwired zijn om te delen, te geven. Door te geven wordt je meestal rijker als mens, niet armer. Maar hoe zit het met ontvangen? Wat als je niet de gulle gever bent, maar degene die zijn hand ophoudt, die afhankelijk is? In deze blog werpt Jonatan licht op de kunst van het ontvangen, te beginnen bij zijn staafmixer-deel-experiment, via een minimalistisch monnik naar nieuwe vriendschappen.

Na mij de Zondvloed? Tussen klimaatpijn en nieuwe hoop.

18 oktober 2022

5 oktober spraken we met econoom en auteur Paul Schenderling over het klimaat, bij ZIN //  'Na mij de Zondvloed?' in de Tolhuistuin. Zeer inspirerend en hoopgevend. Maar er was ook ruimte voor pijn en zorgen en dat bleek minstens zo belangrijk. Waarom?

4 Lessen over de Vrije Liefde

01 juni 2022

18 mei organiseerden we ZIN! // Vrije Liefde in de Tolhuistuin. Het was weer een bijzondere avond, vol verdieping, inspirerende verhalen en ontmoetingen. We delen graag een aantal ontdekkingen die we er deden:
1. De liefde past niet in een hokje. 
2. Liefde begint bij jezelf. 
3. God heeft niet echt een mening over wat je met wie doet :-)
4. Een hand geven doe je zo: in slow-mo.

Kerst biedt uitkomst bij corona en andere crises

24 december 2021

Door Jonatan Bartling

Bij de eerste corona golven en lockdown waren veel mensen naast angstig ook hoopvol. De situatie was nieuw en spannend en op allerlei plekken gonsde het ‘never waste a good crisis’. ‘Dit is het moment om de grote problemen aan te pakken. Het is toch duidelijk dat het al veel langer niet kon zo, hoeveel we moesten van onszelf, hoeveel we consumeerden?’ Nee, na de crisis zouden we het anders doen. Nu nog even wachten op het vaccin en dan kwam alles goed...

"Misschien zullen we dieper moeten gaan. Zekerheden laten varen, voordat we iets nieuws kunnen ontdekken."

Alledaagse Spiritualiteit: 3 Lessen

19 november 2021

Door Jonatan Bartling

Vorige week hadden we een prachtige ZIN! bijeenkomst in de Tolhuistuin over spiritualiteit in het dagelijks leven. We delen graag een paar ontdekkingen met je.

"Er is niet één juiste manier om spiritualiteit te beleven."