Blog en Vlog

DSC_0466-3438ff7a Blog

Kerst biedt uitkomst bij corona en andere crises

24 december 2021

Door Jonatan Bartling

Bij de eerste corona golven en lockdown waren veel mensen naast angstig ook hoopvol. De situatie was nieuw en spannend en op allerlei plekken gonsde het ‘never waste a good crisis’. ‘Dit is het moment om de grote problemen aan te pakken. Het is toch duidelijk dat het al veel langer niet kon zo, hoeveel we moesten van onszelf, hoeveel we consumeerden?’ Nee, na de crisis zouden we het anders doen. Nu nog even wachten op het vaccin en dan kwam alles goed...

"Misschien zullen we dieper moeten gaan. Zekerheden laten varen, voordat we iets nieuws kunnen ontdekken."

Zin_10_nov_-_2.2-53d906ee Blog

Alledaagse Spiritualiteit: 3 Lessen

19 november 2021

Door Jonatan Bartling

Vorige week hadden we een prachtige ZIN! bijeenkomst in de Tolhuistuin over spiritualiteit in het dagelijks leven. We delen graag een paar ontdekkingen met je.

"Er is niet één juiste manier om spiritualiteit te beleven."

interview_ZIN-2-21f4bd72 Blog

Herontdek je Lichaam: 5 Lessen

01 oktober 2021

Door Jonatan Bartling

Bij Zinnig Noord komen we er steeds weer achter hoe vaak we vergeten dat we een lichaam hebben. Herken je dat? Af en toe slaat nu iemand op de gong in onze werkkamer en halen we een paar keer diep adem, ogen van het scherm. Het is een hele concrete opbrengst van ZIN! vorige week over de Herontdekking van ons Lichaam. Hier delen we de vijf belangrijkste lessen met je. Les 1: Wees erbij...

"Je lichaam is het instrument waarmee je kunt ervaren dat je er bent, dat je leeft."

1.1_Jonatan-9a73809b Blog

Jonatan ontdekt zijn lichaam

13 september 2021

Door Jonatan Bartling

Ik heb een vrij dominant hoofd. Hij werkt goed, misschien te goed. Ik kan er van alles mee: dingen begrijpen, dingen in relatie zien, dingen organiseren, dingen plannen. Maar ik loop tegen mijn grenzen aan, een ervan zit duidelijk in mijn nek.

"Er zijn allerlei signalen beschikbaar, maar waar je op 'intunet', daar krijg je de informatie vandaan."

Felix-1-f8e691c2 Blog

Zinnige Noorderlingen: Felix Goei

22 juli 2021

In onderstaand interview maak je kennis met Felix Goei, initiatiefnemer en co-creator van de Seizoenswandelingen van Zinnig Noord. Tijdens deze wandelingen maken deelnemers kennis met mindful bewegen en worden zich zo meer bewust van hun eigen lichaam en een constant veranderende natuur.
Felix is nog niet erg lang met pensioen, maar zit zeker niet stil. Zo schrijft hij op zijn website regelmatig over zijn persoonlijke manier van zingeven en over ontmoetingen met mensen die hem inspireren. Onderstaand vertelt hij o.a. over het ontstaan van de Seizoenswandelingen, zijn connectie met Zinnig Noord en wat maakt dat hij zich verbonden voelt met zijn leefomgeving.

DSC00562crop-08b6fad0 Blog

3 á 4 lessen uit een ontspoord 40-dagen experiment

30 april 2021

Door Jonatan Bartling

Op eigenzinnige wijze zouden Janneke Stegeman en ik mee doen aan de christelijke vastentijd en wel met een persoonlijke uitdaging om 40 dagen anders te leven. Janneke wilde meer structuur in de alledaagse chaos van haar leven. Ik, jonge vader, wilde 40 dagen zorgzamer zijn, voor mijn gezin en voor mezelf. We gingen verslag doen in onze podcast: ‘Janneke & Jonatan gaan 40 Dagen Diep’. Dat liep anders dan gedacht.

"Hup, fix een dubbele whisky en een joint. Alles gaat toch naar de kloten."