Blog en Vlog

Zinnige Noorderlingen: Eva & Thijs

05 juni 2020

Bij Zinnig Noord missen we onze community. Hoe gaat het met al die lieve mensen, hoe raakt Corona hun leven? In 'Zinnige Noorderlingen' krijgt Juliejet Bakker een inkijkje in het (on)alledaagse leven bij iemand thuis. Aflevering 4: In quarantaine met Eva en Thijs!

 “De noodzaak van verbonden voelen met de ander is nog duidelijker geworden.”

Zinnige Noorderlingen: Maartje & Manu

22 mei 2020

Bij Zinnig Noord missen we onze community. Hoe gaat het met al die lieve mensen, hoe raakt Corona hun leven? In 'Zinnige Noorderlingen' krijgt Juliejet Bakker een inkijkje in het (on)alledaagse leven bij iemand thuis. Aflevering 3: In quarantaine met Maartje en Manu!

 “Ik heb gedacht: jee, dit kán dus gebeuren. We zijn niet onaantastbaar.”

Zinnige Noorderlingen: Merel & Pieter

07 mei 2020

Bij Zinnig Noord missen we onze community. Hoe gaat het met al die lieve mensen, hoe raakt Corona hun leven? In 'Zinnige Noorderlingen' krijgt Juliejet Bakker een inkijkje in het (on)alledaagse leven bij iemand thuis. Aflevering 2: In quarantaine met Merel en Pieter!

 “Ik wil hierna echt niet meer terug naar dat gejaagde!”

Meditatie: ruimte in jezelf (11 min)

30 april 2020

Vlog: het Stoïcijnse Geheim bij Tegenspoed

30 april 2020

Blog: het Stoïcijnse Geheim bij Tegenspoed

30 april 2020

In zware en onzekere tijden keren mensen zich vanouds tot profeten, predikers en filosofen voor antwoorden en houvast. En wij? Waar moeten wij het zoeken? Bij christelijke troost en naastenliefde, of bij oosterse meditatie? Een onbekendere, maar intereesante kandidaat is het stoïcisme, dat weerbaarheid en dankbaarheid belooft in tijden van tegenslag. Ook evenwichtig leven?

"Wees zo onverschillig mogelijk over de dingen waar je geen controle over hebt."