Blog en Vlog

Zinnige Noorderlingen: Mathilde de Vriese

01 april 2021

Voor ons laatste interview in de reeks ‘Zinnige Noordelingen’ sprak Juliejet Bakker met Mathilde de Vriese. Mathilde is beeldend kunstenaar en richtte samen met haar man De Zamenhof op, een boeddhistisch meditatiecentrum in de buurt van het Vliegenbos. Zinnig Noord werkt regelmatig samen met Mathilde. Zo is zij verantwoordelijk voor de vormgeving van het Zinnig Noord project, Vriendschap in Twaalf Brieven. Alle reden dus om haar beter te leren kennen.

 “Ik beschouw wat ik maak als inspiratie uit een grotere bron waarvoor ik me moet openen."

De Dode Hoek: Het Zwembad

20 maart 2021

Het nieuwe Zinnig-Noord-programma, De Dode Hoek staat in het teken van onze omgang met de dood. Van ideeën over euthanasie tot ideeën over het hiernamaals en van je uitvaart tot je nalatenschap. Na het overlijden van haar moeder schreef Margreet, programmamaker bij Zinnig Noord, een blog over haar ervaringen. 

De Dode Hoek: Doorgaan

20 januari 2021

Het nieuwe Zinnig-Noord-programma, De Dode Hoek staat in het teken van onze omgang met de dood. Van ideeën over euthanasie tot ideeën over het hiernamaals en van je uitvaart tot je nalatenschap, geen onderwerp gaan we uit de weg.

Tijdens de vijfde avond van De Dode Hoek gaan we in gesprek over de palliatieve fase. In de palliatieve fase leef je met de wetenschap dat er binnenkort een overlijden komt. Hoe is het om iemand te ondersteunen in die laatste levensfase? En tot hoever kun je iemand bijstaan?
Na het overlijden van haar moeder schreef Margreet, programmamaker bij Zinnig Noord, een blog over haar ervaring met deze vorm van present zijn. 

Zinnige Noorderlingen: Margreet Zandbergen

20 oktober 2020

Najaar bij Zinnig Noord! Ook alweer klaar met deze herfstachtige, gedeeltelijke lockdown? Geen man over boord, want we hebben weer nieuw leesvoer paraat. Deze week in ‘Zinnige Noordelingen’: Margreet Zandbergen! Margreet (29) is per oktober aan de slag als de nieuwe Zingevingspionier van Zinnig Noord. Uiteraard leren we haar graag eens beter kennen. Dus op een vroege, natte maandagochtend begonnen Margreet en Juliejet de week productief met een goed gesprek. Lees je mee?

 “Ik mag er op uit, ik mag alles gaan uitzoeken, ik hoef het niet nú te weten. Dat geeft lucht."

Zinnige Noorderlingen: Robin Block

21 september 2020

Deze week in onze rubriek 'Zinnige Noorderlingen' hebben we dichter, muzikant en theatermaker Robin Block te gast. Robin zal komende woensdag bij ZIN! samen met kunstenaar en meester van de klankschaal David Gallas een bijzonder performance verzorgen. Juliejet Bakker ging met hem in gesprek over zijn werk, zijn spiritualiteit en over hoe hij ruimte maakt voor zijn schaduwzijde.

 “Een schaduwzijde impliceert dat het een soort tweespalt is: je lichte en je donkere kant. Ik denk dat je meer uit één stuk bestaat.”

Afscheidsinterview Arjette

28 augustus 2020

Arjette gaat haar (pioniers) kracht en energie op een andere plek inzetten. Sinds mei is zij niet meer bij ons. 2 september is haar afscheid, maar natuurlijk gingen we ook eens rustig met haar in gesprek. Juliejet Bakker sprak en fotografeerde  haar: wie is ze, welke rol heeft ze vervuld? Wat is haar visie op pionieren? Lees mee!

 “Als ik een idee heb, voel ik daar echte passie voor. Dan moét dat gebeuren”