ZIN! Is een zinderende mix van sprekers en muzikanten en andere gasten, met prikkelende oefeningen en open ontmoeting. In een open, intieme sfeer van het tuinhuis van de Tolhuistuin zoekt ZIN! naar moderne zingeving. We keren oude tradities uit het westen en oosten binnenstebuiten, op zoek naar wijsheid en praktische handvatten voor de grote vragen van vandaag.

In 2020 draait ZIN! om Ruimte. Ruimte in je drukke hoofd en in je agenda en in je huis. Ruimte voor je dromen. Ruimte voor je schaduwzijde. Ruimte voor jezelf.

“Je raakt niet verlicht door je beelden van licht voor te stellen, maar door je innerlijke duisternis te leren kennen.” - Carl Gustav Jung

18/3: RUIMTE VOOR JE SCHADUWZIJDE

Iedereen heeft een schaduwkant: dingen die we in laatjes wegstoppen omdat ze spannend zijn, omdat we (onbewust) denken dat ze er niet mogen zijn. In deze ZIN! onderzoeken we op speelse en openhartige wijze onze eigen schaduwkant.

Na een gedegen duiding door een expert, verzamelen de makers van ZIN! al hun moed: ze laten een zaklamp schijnen op de monsters onder hún bed. Wat zullen ze tegenkomen? Natuurlijk krijgt het publiek zelf ook de kans om een kijkje te nemen.

Datum: 18 maart 2020
Tijd: 19:30 inloop. 20:00 Start programma.
Locatie: Tuinhuis van Tolhuistuin (niet hoofdgebouw). Ingang: tolhuisweg 3

Waarom doen we dit?

Het leven is vurrukkulluk! En verwarrend… Liefde en relaties, werk en toekomst, tijd en geld; hoe maak je keuzes, wat geeft je richting? In onze post-religieuze samenleving hebben we alle vrijheid, maar we blijven zitten met de grote vragen, waar vinden we houvast?

In ZIN! keren we oude tradities uit het westen en oosten binnenste buiten. Wat weten filosofen over facebook, wat kan het christendom ons leren over de liefde en kan Boeddha je aan een baan helpen? Na ZIN! kun je weer twee maanden vooruit.

Terugblik

Elke ZIN! ziet er anders uit. In de video krijg je al een fijne indruk van de sfeer.
Ook leuk: Juliejet Bakker schreef een artikel voor NieuwWij.nl waarin ze verslag doet van ZIN! & de Kunst van Beminnen, met Denker des Vaderlands Marli Huijer.
“Sex sells. Dat is waar Jonatan Bartling de bijeenkomst van Zinnig-Noord van een paar weken geleden glunderend mee opent. Hij doelt op de volle zaal. Vanavond: de Kunst van het Beminnen! Seks verkoopt dus, is de ons allen welbekende leus (helemaal hier in Amsterdam). Dat klopt, want het is niet voor niks dat de kapitalistische wereld nog steeds gretig gebruik maakt van het feit dat naakt het hoofd doet omdraaien. Of de blikken vasthoudt. Dat is niet per se vies, of pervers, het zegt denk ik juist wat over ons als mensen… lees verder