ZIN! zoekt naar moderne zingeving. We keren oude tradities uit het westen en oosten binnenstebuiten, op zoek naar wijsheid en praktische handvatten voor de grote vragen van vandaag.

In 2020 draait ZIN! om Ruimte. Elke editie schept ruimte in een ander gebied van je leven.

18 mrt - Ruimte voor je schaduwzijde
13 mei - De Ruimte om je heen
23 sep - Ruimte in je hoofd
18 nov - Ruimte voor je ziel

“Je raakt niet verlicht door je beelden van licht voor te stellen, maar door je innerlijke duisternis te leren kennen.” - Carl Gustav Jung

18/3: UITGESTELD... WAARSCH. TOT 13 MEI

Wie kent ze niet: de innerlijke criticus, de eeuwige twijfelaar of de innerlijke saboteur? Iedereen heeft een schaduwkant en daar blijven we het liefst bij weg. In deze spannende editie van ZIN! verzamelen we onze moed en laten een zaklamp schijnen op de monsters onder ons bed.

Psychoanalytica Gerry Westland legt uit waarom we stukjes van onszelf verdringen en wat je eraan kunt doen. Dichter/muzikant/wildeman Robin Block herontdekt traditionele Javaanse schaduwkunst en creëert een biechtritueel. De makers van ZIN! gaan in korte ervaringsverhalen op zoek naar hun eigen monsters. En jij? Durf jij een kijkje te nemen?

Datum: 18 maart 2020
Tijd: 19:30 inloop. 20:00 Start programma.

Let op!

Locatie: DEZE KEER IN DE TUINZAAL van de Tolhuistuin (in het hoofdgebouw, dus niet in het tuinhuis waar we normaal zitten.)

Waarom doen we dit?

Het leven is vurrukkulluk! En verwarrend… Liefde en relaties, werk en toekomst, tijd en geld; hoe maak je keuzes, wat geeft je richting? In onze post-religieuze samenleving hebben we alle vrijheid, maar we blijven zitten met de grote vragen, waar vinden we houvast?

In ZIN! keren we oude tradities uit het westen en oosten binnenste buiten. Wat weten filosofen over facebook, wat kan het christendom ons leren over de liefde en kan Boeddha je aan een baan helpen? Na ZIN! kun je weer twee maanden vooruit.

Terugblik

Elke ZIN! ziet er anders uit. In de video krijg je al een fijne indruk van de sfeer.
Ook leuk: Juliejet Bakker schreef een artikel voor NieuwWij.nl waarin ze verslag doet van ZIN! & de Kunst van Beminnen, met Denker des Vaderlands Marli Huijer.
“Sex sells. Dat is waar Jonatan Bartling de bijeenkomst van Zinnig-Noord van een paar weken geleden glunderend mee opent. Hij doelt op de volle zaal. Vanavond: de Kunst van het Beminnen! Seks verkoopt dus, is de ons allen welbekende leus (helemaal hier in Amsterdam). Dat klopt, want het is niet voor niks dat de kapitalistische wereld nog steeds gretig gebruik maakt van het feit dat naakt het hoofd doet omdraaien. Of de blikken vasthoudt. Dat is niet per se vies, of pervers, het zegt denk ik juist wat over ons als mensen… lees verder