ZIN! Is een zinderende mix van sprekers en muzikanten en andere gasten, met prikkelende oefeningen en open ontmoeting. In een open, intieme sfeer van het tuinhuis van de Tolhuistuin zoekt ZIN! naar moderne zingeving. We keren oude tradities uit het westen en oosten binnenstebuiten, op zoek naar wijsheid en praktische handvatten voor de grote vragen van vandaag.

In 2019 oefenen we bij ZIN! in de kunst van de liefde!

DE KUNST VAN RUZIE MAKEN

Vechten of vluchten, dichtslaan of schreeuwen. Is er een goede manier om ruzie te maken, of kunnen we het maar beter vermijden? Toch blijkt dat conflict mensen juist dichter bij elkaar kan brengen. Dus: hoe doe je het, goed ruzie maken? Hoe zorg je ervoor dat je gehoord wordt – of moet je nou juist luisteren?

De laatste editie van ZIN & de Liefde draait om de kunst van ruzie maken. In een heuze stage fight bemiddelt en becommentarieert een mediator live een ruzie. Rasechte stoïcijn Michiel van Dam meent dat we moeten beginnen met realistische verwachtingen van elkaar en hij heeft daar goede filosofische kaarten voor. En jij, wat vind jij? Praat en luister mee bij ZIN!

Datum: 20 NOVEMBER 2019
Tijd: 19:30 inloop. 20:00 Start programma.
Locatie: Tuinhuis van Tolhuistuin (niet hoofdgebouw). Ingang: tolhuisweg 3

Waarom doen we dit?

Het leven is vurrukkulluk! En verwarrend… Liefde en relaties, werk en toekomst, tijd en geld; hoe maak je keuzes, wat geeft je richting? In onze post-religieuze samenleving hebben we alle vrijheid, maar we blijven zitten met de grote vragen, waar vinden we houvast?

In ZIN! keren we oude tradities uit het westen en oosten binnenste buiten. Wat weten filosofen over facebook, wat kan het christendom ons leren over de liefde en kan Boeddha je aan een baan helpen? Na ZIN! kun je weer twee maanden vooruit.

Terugblik

Elke ZIN! ziet er anders uit. In de video krijg je al een fijne indruk van de sfeer.
Ook leuk: Juliejet Bakker schreef een artikel voor NieuwWij.nl waarin ze verslag doet van ZIN! & de Kunst van Beminnen, met Denker des Vaderlands Marli Huijer.
“Sex sells. Dat is waar Jonatan Bartling de bijeenkomst van Zinnig-Noord van een paar weken geleden glunderend mee opent. Hij doelt op de volle zaal. Vanavond: de Kunst van het Beminnen! Seks verkoopt dus, is de ons allen welbekende leus (helemaal hier in Amsterdam). Dat klopt, want het is niet voor niks dat de kapitalistische wereld nog steeds gretig gebruik maakt van het feit dat naakt het hoofd doet omdraaien. Of de blikken vasthoudt. Dat is niet per se vies, of pervers, het zegt denk ik juist wat over ons als mensen… lees verder