Zinnig Eten is een oefening in eten, delen en rituelen. Het is ook een plek waar zinnige noorderlingen elkaar ontmoeten en waar goede gesprekken de regel zijn. Naast drie goddelijke gangen* staan er creatieve verrassingen op het menu: verhalen en muziek, speelse oefeningen of nieuwe rituelen.


* Vegetarisch. Vegan op verzoek.

Eigenzinnig suikerfeest!

Datum: 5 juni 2019
Tijd: 18:30 - 21:30
Locatie: Ark, Banne Buikslootlaan 63c
Kosten: 15 euro (10 VOOR MINIMA)
Aanmelden:  / 06 - 48 51 9000

Heb jij het Suikerfeest ooit meegemaakt? Dit is je kans om het op eigenzinnige wijze te vieren: speel met rituelen, deel hemels eten en droom weg bij de magische klanken van ud-speler Mehmed Polat.

Deze Zinnig Eten laten we ons volop inspireren door islamitische gebruiken en gerechten. Als kers op de baklava danst Yvon Arendsen de mysterieuze 'trance-dans' uit het soefisme – en leert de basics aan wie dat wil.

   

Waarom doen we dit?

Met Zinnig Eten willen we de eettafel heroveren als plek van betekenis, met aandacht voor goed eten én voor je tafelgenoten. Een warme, open sfeer, waarin we kunnen delen wat ons bezighoudt en ontdekken wat ons verbindt.

Zinnig Eten is ook een onderzoek naar de kracht van oude verhalen en rituelen. Geïnspireerd door het oudste christelijke ritueel van ‘breken en delen’ ontwikkelen we een nieuw ritueel waarin open ontmoeting, zintuiglijke ervaringen en concrete verbinding met het dagelijkse leven een plek krijgen.
Rituelen hebben een dragende, zelfs transformerende kracht. Zij kunnen woordeloos voelbaar maken wat ons bezighoudt, waar we naar verlangen en wat ons verbindt. Dat is van groot belang in een wereld waar het lastig blijkt om goede, gedeelde taal te vinden voor wat ons ten diepste bezighoudt. Een wereld ook waarin het vaak voelt alsof je het allenaal zelf moet doen en dragen.

Terugblik

Zinnig Eten is een eigenzinnig spin-off van het eetproject Tafel van Hoop, dat Jonatan in Den Haag ontwikkelde. Neem vooral een kijkje op Tafelvanhoop.nl.

In dat kader kwamen ook Trouw en Kerk In Mokum (KiM) op bezoek.
Lees het Trouw artikel
Lees het KiM artikel