Skip to main content

Het is een ontmoetingsplaats voor (Noord) Amsterdammers die op zoek zijn naar diepgang en inspirerende contacten.

In 2023 wordt Zinnig Eten, een Zinnig Etentje en ziet het er anders uit dan voorheen:

  • Elke maand in plaats van om de maand. Elke 3e maandag!
  • We richten ons meer op de ontmoeting, het programma wordt lichter.
  • Wij zorgen voor een pan soep en brood (of een stevige salade). Als je wilt, neem jij iets lekkes mee: je favoriete dip, een kleine salade, een toetje, ...
  • Als gast kun je (in afstemming) gemakkelijker iets inbrengen rond het thema: een gedicht, muziek of een ervaringsverhaal. Mail ons! info@zinnignoord.nl
  • Een of twee keer per jaar pakken we uit met een groot diner met kok, live muziek en rituelen.
  • Voor de Zinnig Etentjes van dit jaar check de agenda en boek je ticket!

Waarom doen we dit?

Met Zinnig Eten willen we de eettafel heroveren als plek van betekenis, met aandacht voor goed eten én voor je tafelgenoten. Een warme, open sfeer, waarin we kunnen delen wat ons bezighoudt en ontdekken wat ons verbindt.

Zinnig Eten is ook een onderzoek naar de kracht van oude verhalen en rituelen. Geïnspireerd door het oudste christelijke ritueel van ‘breken en delen’ ontwikkelen we een nieuw ritueel waarin open ontmoeting, zintuiglijke ervaringen en concrete verbinding met het dagelijkse leven een plek krijgen.
Rituelen hebben een dragende, zelfs transformerende kracht. Zij kunnen woordeloos voelbaar maken wat ons bezighoudt, waar we naar verlangen en wat ons verbindt. Dat is van groot belang in een wereld waar het lastig blijkt om goede, gedeelde taal te vinden voor wat ons ten diepste bezighoudt. Een wereld ook waarin het vaak voelt alsof je het allenaal zelf moet doen en dragen.

Terugblik

Zinnig Eten is een eigenzinnig spin-off van het eetproject Tafel van Hoop, dat Jonatan in Den Haag ontwikkelde. Neem vooral een kijkje op Tafelvanhoop.nl.

In dat kader kwamen ook Trouw en Kerk In Mokum (KiM) op bezoek.
Lees het Trouw artikel
Lees het KiM artikel