Vriendschap in Twaalf Brieven

Verscholen achter een gordijn aan coronamaatregelen blijven we binnen. Het perfecte moment en de perfecte plek om je vluchtige appjes en snel getikte mailtjes te vervangen door een trager medium: de brief. 

Tijdens Vriendschap in Twaalf Brieven schrijven jij en je toekomstige penvriend elkaar maandelijks. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels.

Gedurende een jaar onvangen ontvangen jij en je penvriend iedere maand een opdracht waarmee jullie de vriendschap vertragen en verdiepen. Beeldend kunstenaar Mathilde De Vriese is verantwoordelijk voor de vormgeving van dit bijzondere project.  

IMG-20201216-WA00662-aa8c9c6e Vriendschap in 12 brieven

Kosten

Voor het volledige pakket incl. opdrachten betaal je 34,95 euro. Zinnig Noord koppelt je dan aan een onbekende ander die zich ook heeft opgegeven voor Vriendschap in Twaalf Brieven.

Wil je een bestaande vriendschap verdiepen, dan betaal je slechts 59,95 euro. In dat geval ontvangen zowel jij als ook je vriend(in) een pakket incl. opdrachten.

In de schrijfopdrachten die je van ons aangereikt krijgt staat de metafoor van de boom centraal. Er zijn volgens ons zoveel mooie verbanden te leggen tussen het leven van een boom en ons eigen leven. Een ander terugkerend element is de verbinding met je penvriend en het zo goed mogelijk begrijpen van zijn/ haar brieven. Met andere woorden: schrijven is zilver, lezen is goud.

In maand één vragen we wat jou tot bloei bracht. In maand twee word je uitgedaagd om de brief van je penvriend extra zorgvuldig te lezen en te reageren: Waar wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld? Welke vragen roept de brief van de ander op? In de derde maand vragen we je om stil te staan bij iets/ iemands bloei/ ontwikkeling en de vragen van je penvriend te beantwoorden.

Vriendschap in Twaalf Brieven in de Media

HUMAN schreef een artikel over Vriendschap in Twaalf Brieven. Lees het hier.

“Ik ben nog niet op bezoek geweest bij Zinnig Noord, maar ik vind Vriendschap in Twaalf Brieven een tof project. Men moet niet denken dat dit een project is voor eenzame mensen. Ik heb namelijk genoeg te doen. De reden waarom ik mij heb ingeschreven, is omdat ik die persoonlijke verdieping enorm interessant vind." -Ansje Visser, deelneemster Vriendschap in Twaalf Brieven.