Heb je behoefte aan stilte en inspiratie? Even in beweging komen op de zondagmiddag? En ook nog leuke mensen ontmoeten? Elke maand verkennen we bij de stiltewandelingen van Zinnig Noord de mooiste plekjes van Amsterdam Noord en omgeving. We oefenen met meditatief wandelen, kauwen op een inspirerende gedachte en openen ons voor de ontmoeting met de ander (als je liever de hele wandeling in stilte wilt lopen, dan mag dat ook). Inspiratie vinden we in de natuur en in verschillende spirituele tradities. We lopen 5-7 kilometer met een pauze. Aan het eind eten we samen iets. Een frisse start van de week!

Vind je veerkracht

Wat helpt om een tegenslag te overwinnen? Vindingrijkheid en verbondenheid, aldus Brené Brown in haar boek 'de moed van imperfectie'.
In de stiltewandeling van 26 mei ontdekken we wat wel en wat juist niet helpt. We ervaren verbondenheid door samen in stilte te wandelen en ontdekken veerkracht in de natuur.
Er is poëzie, muziek en de prachtige omgeving van het Twiske, en een gezamenlijke picknick na afloop. Een wandeling om niet snel te vergeten.

Datum: 26 mei 2019
Tijd: 15:00 - 17:30
Locatie: zorgboerderij De Marsen, Twiske
Kosten: 5 of 10 euro
Aanmelden:  / 06 - 13 21 42 03
NB: neem iets mee voor de gezamenlijke picknick

Terugblik

3 april 2016 - Overgave in samenwerking met Mathilde de Vriese van Zenatelier de Zamenhof. Het thema is 'water / overgave' met teksten uit de Boeddhistische en christelijke traditie. Het was een mooie wandeling op één van de eerste lentedagen, van het Vliegenbos naar het Schellingwouderpark. "Het ontvouwt zich als een bloem, zo'n stiltewandeling" "Het was voor mij bijzonder genezend om de samenwerking tussen christendom en buddhisme te zien" aldus enkele deelnemers.

12710985 1655998377993755 6132449796342844410 o25 september 2016 - Onvolmaaktheid Een rondje langs het IJ vanaf Eye naar het stenen hoofd en via de NDSM weer terug. De stiltewandeling werd opgeluisterd door een live gezongen lied van Ramses Shaffy over de onvolmaaktheid van het bestaan. 'Ik betaal met vrede'. De onvolmaaktheid van de stad deed de rest. 

 19 maart 2017 - Uithouden met Mathilde de Vriese van meditatiecentrum De Zamenhof. Arjette zong een oud Joods lied (een psalm) in een modern jasje: How long... Mathilde nam ons op vaardige wijze mee in het beleven de geluiden, gevoelens op de huid... en vervolgens stopten we een steentje in onze schoen. Hoe voelt het als je je verzet tegen het steentje? Hoe voelt het als je het accepteert? We liepen naar het Schellingwouderpark met het verrassende uitzicht over het IJ en ontdekten mooie overeenkomsten tussen een boeddhistische tekst van Pema Chodron en de psalm. 'Als je vertrouwde kaders plotseling wegvallen is dat vaak het moment waarop je een glimp te zien krijgt van de diepere lagen in jezelf ... De rauwe en kwetsbare energie van dat moment uitzitten'.

16 april 2017 - Nieuw leven. Het vliegenbos was getooid in ontluikend fris-groen, zittend op boomstammen luisterden we naar een verhaal van Jonatan over de reis van een graankorrel en daarna deelden we brood met elkaar. We dachten na over 'wat wil er ontkiemen in ons leven' en plantten een bol om de intentie te blijven herinneren: Liefdevoller leven... Teleurstellingen voorbij komen zodat mijn creativiteit weer gaat stromen... Niet steeds denken dat ik alles alleen moet doen en dat het perfect moet zijn... Ontdekken welke kiem er in me schuilt... In contact zijn met het licht dat in me is... Voor deze bol dat hij mag groeien en bloeien... Het is goed zo.

22 oktober 2017 - creatie
Wat gebeurt er als we met een kunstenaarsblik door Noord gaan lopen? Als we letten op de lichtval, de kleuren, de compositie? Zal onze eigen creativiteit gaan stromen? Een begeleide wandeling met Mathilde de Vriese van Zenatelier de Zamenhof. We liepen met het scheppingsverhaal uit Genesis 1 en letten op het licht, het water, boven en onder, de vogels, etc. We verzamelden herfstige dingen uit het bos en maakten daar gezamenlijk een mobile van. 

stilte vierkant 126 november 2017 - vergankelijkheid 

Herfst, de bladeren vallen en confronteren ons met de vergankelijkheid. Kunnen we omgaan met onze eigen kwetsbaarheid? Wat kan de natuur ons leren? Een begeleide wandeling met meditatieleider Rob Boersma, We lieten ons inspireren door Prediker (Er is een tijd om...) en schreven onze eigen Predikertekst.