LEERGANGEN

Met onze leergangen kun je 

  • je verdiepen in een onderwerp
  • langer met dezelfde mensen optrekken
  • werkelijke verandering in gang zetten

Heb je interesse in één van onderstaande leergangen? Laat het ons weten. Bij voldoende belangstelling starten we een groep.

Voor groepen met een startdatum kun je je direct inschrijven. 

Veel inspiratie gewenst!

 

THE ARTIST'S WAY

Heb je het gevoel dat er nog ongeschreven liedjes, ongeschilderde schilderijen of andere creaties in jou liggen te sluimeren? Laat je je leiden door gedachten als ‘ik heb er toch geen tijd voor’ of 'het wordt toch niks’? Maak korte metten met alle bezwaren en laat de kunstenaar in jou ontwaken.

Het boek The Artist's Way van Julia Cameron daagt je uit om alle gebieden van je leven onder de loep te nemen. Starten met deze groep is het aangename begin van belangwekkende veranderingen.

WE organiseren eind 2019 een kennismakingsbijeenkomst voor geinteresseerden. Meld je aan bij

ZINNIG LEVEN VOOR BEGINNERS

Heb jij ook vaak het gevoel dat de tijd door je vingers glipt? Verlang je naar gevulde dagen zonder stress? Ben je benieuwd wat we van monniken kunnen leren over rust, aandacht en regelmaat?
In deze cursus lezen we samen Een levensregel voor beginners, Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven van Wil Derkse.
Dit boek laat zien dat de kloosterregel van de Benedictijnen nog altijd actueel is en ons ook buiten de kloostermuren kan helpen om aandachtig te leven. Maak kennis met begrippen als 'conversio morum' (elke dag een kleine verbetering), 'stabilitas' (trouw zijn aan je plek), 'luisteren met aandacht' en 'gehoorzaamheid'. En ontdek door welke kloosterprincipes je je thuis op de bank kunt laten inspireren.

We starten een groep op verzoek.
Interesse? mail

LEVENSKUNST

Waar word je nou echt gelukkig van? Niet van geld of de perfecte baan, blijkt uit 20 jaar empirisch onderzoek naar geluk, door prof. Sonja Lyubomirsky. Hoe dan wel? Zinnig Noord en Boekhandel Over het Water bieden vanaf 24 september een korte gedegen Leergang Levenskunst, gebaseerd op het boek ‘de maakbaarheid van het geluk’. Want geluk kun je oefenen. In 3 avonden leer je wetenschappelijk gefundeerde geluksactiviteiten en zet je concrete stappen richting jouw droom. Zo word je een echte levenskunstenaar!

Begeleiding: psycholoog Eva van Sloten  en theoloog Arjette Kuipers
We starten een groep op verzoek.
Laat het ons weten als je interesse hebt! 

LIEFDEVOL LEIDERSCHAP

We starten een groep op verzoek.
Laat het ons weten als je interesse hebt! 

Wil je je rol als leider verdiepen en versterken? Neem dan deel aan de Leergang Liefdevol Leiderschap, met  bestuurskundige Sebastiaan Hexspoor. We gaan in op vragen als: Hoe haal je de betere kant in jezelf naar boven? Hoe ga je om met verandering? Hoe zorg je voor ontwikkeling en continuïteit? En we gaan aan de slag met authenticiteit, verwachtingen en verhalen. 

Thema's Leergang Liefdevol Leiderschap:
- Reflecteren & uitdragen
- Verbinden & betrekken
- Veranderen & innoveren
- Coachen & versterken

Het programma bestaat uit een inhoudelijke verhaal  door bevlogen trainer Sebastiaan Hexspoor, bijvoorbeeld verschillende modellen over leiderschap, maar ook verhalen uit wijsheidstradities. Daarnaast dialoog en en oefeningen om het toe te passen in je eigen situatie en af en toe een moment stilte om alles te laten landen. 

Voor wie
De cursus Liefdevol Leiderschap is bedoeld voor de (ervaren) leider die het anders wil doen én voor mensen die in hun werk of eigen project een leidende rol moeten nemen en daarvoor meer handvatten willen. We laten ons inspireren door mooie verhalen, oefeningen en elkaar.

Meer over de cursusleider
De droom van Sebastiaan Hexspoor (bestuurskundige en specialist in beweging) is om mensen en organisaties betekenisvol in beweging te brengen. Hij heeft veel ervaring bij het leiden van maatschappelijke initiatieven en probeert daarnaast liefdevol leiderschap in zijn persoonlijk leven toe te passen.