Janneke & Jonatan: de Podcast

In deze podcast proberen Janneke en Jonatan chocola te maken van het leven; wat doet er écht toe - en wat niet? Wat werkt en wat niet? Janneke en Jonatan zijn al hun hele leven bezig met zingeving. Samen met hun gasten delen zij hun ontdekkingen, maar ook de vragen die maar terug blijven komen. Zij hebben het over de kunst van liefhebben, over falen en opstaan en het verlangen iets te maken van het leven.

Je kent Janneke Stegeman misschien als Theoloog des Vaderlands. Als bijbelwetenschapper focust zij op bevrijding: hoe hebben thema’s als gender, seksualiteit en racisme met onszelf te maken en waar hebben wij bevrijding nodig?
Jonatan Bartling is oprichter van Zinnig Noord, een community rond zingeving in Amsterdam. Bij Zinnig Noord zoekt hij naar oude en nieuwe bronnen van zingeving, maar ook naar nieuwe vormen van gemeenschap.

Episode 1. Janneke en Jonatan stellen zich voor

In deze episode ontdek je wie Janneke en Jonatan zijn. Zij bevragen elkaar over hun drive, hun roeping en waar die vandaan komt. Zo ontdek je dat Jonatan op jonge leeftijd evangelist wilde worden en hoor je hoe Janneke steeds op zoek is naar werelden waar meer mogelijk is, waar meer vrijheid is. Een wereld zonder racisme en seksisme bijvoorbeeld.

2. Janneke & Jonatan zoeken ware liefde, met Elly te Brake.

In deze episode vragen Janneke en Jonatan zich af of je beter kunt worden in de liefde? Of moet je vooral opener worden? Elly te Brake gaat ervan uit dat liefde er altijd is - en nooit niet-, maar dat we er vaak maar gebrekkig bij kunnen. Wat weerhoudt ons ervan liefde als realiteit te ervaren? 

Het is Elly’s werk om daar met haar cliënten en studenten onderzoek naar te doen. Elly is filosoof en werkt als trainer familie-opstellingen en als begeleider en supervisor bij levensvragen. Het is een levensstijl geworden om die levensvragen ook zelf te blijven onderzoeken en om werkvormen grondig op zichzelf toe te passen.

Deel 1

Deel 2